fredag 2 maj 2008

Idag har vi haft solsken hela dagen, trots att det utlovades regn på TV igår. Underbart! Har precis druckit en kopp kaffe på den nyinoljade altanen, ätit goda-goda hallonmuffins och njutit av vårblommorna i rabatterna, och de nyutspruckna bladen på min purpurapel som står utanför altanen.
Idag har vi varit en sväng in till stan, mannen och jag. Det var vårmarknad i centrum, och vi strosade runt där lite och kikade. Mycket folk, solsken och många marknadsstånd med det vanliga "krims-kramset" som brukar säljas, strumpor, klockor, nybakta munkar, kepsar, skor och läderbälten....Inget som lockade mej till shopping iallafall. Däremot köpte jag en skön, mjuk och härlig vit kofta inne i en affär, precis en sån som jag letat efter ett tag. Kassörskan som tog betalt sa "Å, vilken mjuk och go, var hittade du den?" ( ?!? - i affären du jobbar i förstås!!!)

Vi åkte vidare till trädgårds-och blomsteraffären, där vi köpte ett par nya buskar som ska planteras på framsidan. Vi har haft en jättestor rhododendron där, som vi klippte ner till marken förra sommaren. Den har börjat skjuta nya skott, men det är så tomt runtomkring, eftersom den bredde ut sig så mycket innan. Så nu ska där bli några nya buskar. Hoppas de ska klara sig, det är norrsida med bara lite morgon/förmiddagsssol.


Hela två lediga dagar återstår, härligt!!! Och sol ska det bli då också, eller hur?

1 kommentar:

Desiree sa...

Låter som du har haft det riktigt skönt och trevligt. Vilka vackara vårblommor. Härligt att våren kommit på riktigt. Ha en fortsatt skön helg.