lördag 26 januari 2008

Den här filmen såg jag, "I Am Legend",och den var både bra och dålig. Utgångspunken i filmen är att ett forskarteam har hittat ett botemedel mot cancer. Men detta botemedlet visar sig bli till ett virus som antingen dödar människor eller förvandlar dem till en typ av ljusskygga, riktigt otäcka varelser. Av någon anledning finns det dock ett fåtal människor som är immuna mot viruset, en av dessa är Robert Neville (Will Smith). Han är en forskare som var med om att evakuera Manhattan när viruset bröt ut. När filmen börjar är han ensam kvar i New York, hans enda sällskap är hunden Sam.
Den första delen av filmen är riktigt bra. Man får följa Rober Neville och hans hund i ett fullkomligt ödelagt Manhattan, där växtligheten tagit överhand och rovdjur strövar fritt omkring på gatorna. Man får en stark känsla för hur totalt ensam han är, t.ex. genom Nevilles försök att bygga upp ett eget samhälle med skyltdockor som han har dagliga konversationer med. Han går t.ex. till videobutiken för att hyra film och konverserar med expediten, en skyltdocka. (Man kan se en likhet med filmen ”Cast Away”, med Tom Hanks… )
Men sen spårar det ur lite, när Neville konfronteras med de zombieliknanade människorna, som blivit totalt förvandlade av viruset, och lever i skydd av mörkret. Slutet av filmen blir till en blodig kamp mot dessa otroliga varelser, när forskaren Neville blir övermannad av odjuren. Det bästa med filmen är skildringen av hur Robert Neville tar sig igenom dag efter dag i jakt på föda och livstecken från andra överlevande, och Will Smith bär upp rollen riktigt bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja den lät ju onekligen lite mysko..har lite svårt för övernaturliga filmer!

Ha det gott, va duktig du är med träningen förresten..jag försöker komma ut ett par gånger i veckan!

Kramen Ninni

Poppins sa...

Synd att det spårade ut. Tyckte inledningen lät mycket intressant... Men kul att läsa om filmen!
kram