måndag 3 oktober 2011

Vår lilla bok-och pappershandel här i byn har en läsecirkel.

Jag var med där förra året (sept-sept) och i dagarna gick jag med för andra gången. Jag tycker det är så himla bra; man får ca 65 böcker att välja bland. Alla är nyutgivna, en del har inte ens kommit ut ännu, och det är stor variation på de olika böckerna som är med, allt frånlättsamma deckare till tunga romaner eller djupsinniga självbiografier...För 360 kr får man läsa hur mycket man vill, man får låna böckerna hur länge man vill och den sista boken man lånar får man behålla.
Jättebra tycker jag!
För var ska man göra av alla böcker man läst? Jag läser mycket, mycket sällan en bok mer än en gång, sen står de bara där i hyllan och tar plats och samlar damm....Visst, man kan låna på bibliotek, men då får man bara ha böckerna i fyra veckor, och det är inte alltid jag har tid att läsa ut en bok på fyra veckor...(låna om kan man ju, men det är ju lite krångligt...)

Årets första lånade bok blev den här: Trogen hustru sökes av Robert Goolrick.
En för mig helt ny författare. Jag började läsa boken i helgen, och den är bra! Trots att den är skriven på ett ganska enkelt språk så har författaren väldigt komplexa personbeskrivningar och lyckas bygga upp en spänning i historien som får en att vilja läsa mer och mer och mer....

Så det ska jag göra nu. Läsa mer!

1 kommentar:

Lottas Fotografi sa...

Smidigt sätt att "låna" böcker på. Ett stort plus är att de är helt nyutgivna som sagt. Själv köper jag många av mina böcker billigt på loppis och säljer / ger bort de jag inte vill ha kvar när jag läst ut dem.
Kram Lotta