tisdag 20 september 2011

Melancholia.Det är en film om jordens undergång, om hopplöshet, sorg och galenskap kryddad med en gnutta svart humor. Men det är också en så otroligt vacker film, ja, rent av den vackraste film jag sett tror jag.
Bilder och scener som är som konstverk.
Det är nog en av de mäktigaste filmupplevelser jag haft, när jag kom ut från bion visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka...jag var helt överväldigad.
Att se den här filmen är verkligen en omtumlande upplevelse. Den är så vacker och estetisk-men på samma gång obehaglig, musiken är oerhört pompös och mäktig. Det händer egentligen inte så mycket, och trots att man genom filmens mäktiga och vackra intro vet hur det hela ska sluta, så är filmen ändå så spännande och fascinerande. Skådespelarna är otroligt duktiga, och allra bäst är Kirsten Dunst och Charlotte Gainsbourg som spelar de kvinnliga huvudrollerna. De gör helt fantastiska rollprestationer båda två!

(Filmen är inspelad på Tjolöholm slott vid havet utanför Kungsbacka, en fantastik vacker miljö, där har jag varit flera gånger..!)

3 kommentarer:

Pumita sa...

Jag har fått för mig att den är deprimerande men det kanske inte stämmer? Såg Black Swan igår och blev grymt besviken. Natalie Portman var sanslöst bra i huvudrollen men iö var den inte speciellt märkvärdig, snarare slog över reellt på slutet.

Ninnie sa...

Pumita; Black Swan såg jag i våras, och jag var inte lika imponerad av den som de flesta andra. Den här filmen är -i mitt tycke i alla fall-bra mycket bättre!!!
(Black Swan har jag skrivit om på mina filmsidor)

Ninni sa...

Då kanske jag ändå ska överväga att se Melancholia. Jag tilltalas mycket av vackra bilder.
Jag såg Jane Eyre förra veckan och trots att jag sett den både som TV-serie, film och läst boken så blev det också en upplevelse för den är väldigt vacker om än lite mörk och murrig.
Blomman på min bild heter rosenskärm, det glömde jag skriva. Det är inget som jag har hemma i fönstret utan fotot är taget på ett hotell i Stockholm.
Må så gott!
Ninni