måndag 14 mars 2011

Söndagkväll=biokväll!
I går såg jag Woddy Allens film
Du kommer att möta en lång mörk främling.

Jag gillade den här filmen precis som jag gillade hans film Vicky Christina Barcelona. Det är samma pratiga, intesiva, känslosamma stämning i den här filmen om kärlek och brustna drömmar.
Alldeles strålande skådespeleri av Anthony Hopkins, Josh Brolin, Naomi Watts och Gemma Jones m.fl. Kort sagt; en typisk Woody Allen - film, tragiskt, underhållande och dråplig. Sevärd!

Förra söndagen var det meningen att vi skulle se den svenska filmen Svinalängorna. Men jag blev sjuk på söndagseftermiddagen, kräksjukan flög hastigt på mig. Så istället för biobesök blev det en dvd-film från gömmorna i TV-soffan, Sideways.

Allra först tänkte jag att näää, det här verkar trögt...Men oj vad jag blev överraskad av den filmen! En riktig liten pärla till film. Den är välspelad, smart och vackert filmad. Till det yttre är Sideways är en roadmovie om två män på vinresa. På djupet handlar den om vänskap och kärlek. Om att gå vidare i sitt liv efter motgångar. En härlig och mycket sevärd film!

2 kommentarer:

bokhyllan sa...

Tack för filmtipsen. Kul! De verkar sevärda!
Soliga hälsningar. Kram.

Marie sa...

Sideways har jag sett två gånger, verkligen en film som vinner. Vicky Christina Barcelona har jag också så sett och gillade. Så då tackar för jag det tredje filmtipset...säkert en film som jag då också gillar.

Så önskar jag dig en härlig onsdag och resten av veckan. Hoppas på en skön vår och många löpturer ute i den härliga vårluften.