tisdag 22 mars 2011

The Black Swan
är en film som fått många plus i de flesta recensioner.
Jag såg den i lördags. Det var en mycket omtumlande och intensiv filmupplevelse, när jag gick ut från biografen visste jag inte riktigt om jag tyckte om filmen eller inte. Men nu efteråt kan jag säga att joo, jag tyckte om filmen.
Den var bra.
The Black Swan handlar till det yttre om balett, men i själva verket handlar filmen om besatthet, att riskera både kropp och själ för att bli perfekt och uppnå både egna och andras mål. Natalie Portman spelar huvudrollen som balettflickan Nina som förstör hela sin kropp och ger upp hela sitt liv för perfektion och för att förverkliga den dröm hennes mamma aldrig lyckades uppfylla. Det hela blir ett ruggigt och skickligt gjort psykologiskt drama.
Men jag tycker inte att filmen är värd fem plus som många gett den. Neej, det är något som saknas, eller om det tvärtom är så att det blev för mycket av allt...Men, Natalie Portman gör en fantastisk insats som balettdansösen Nina. Jag läste nånstans att hon tränat balett i ett år för filmrollen skull, det är imponerande tycker jag!

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

När man tänker på en film en stund efteråt och sedan kommer ihåg den långt efteråt - då tycker jag att det är en bra film. Black Swan är en film jag kommer att komma ihåg!