torsdag 3 februari 2011

Jag tycker att danska Susanne Bier är en fantastisk bra regissör och manusförfattare. Hon gör tänkvärda filmer som verkligen berör. Jag tänker bl.a. på filmer som Älskar dig för evigt (2002) och Efter bröllopet (2006) .
I söndags såg jag hennes senaste film
Hämnden
med svenske Mikael Persbrandt i en av huvudrollerna. Filmen handlar om hur våld föder våld, och vilka konsekvenser det får. Från rå och brutal kvinnomisshandel i ett afrikanskt flyktingläger till hänsynslös mobbning i en dansk skola. På ett realistiskt sätt utan att bli för sentimentalt eller dramatiskt behandlar den här filmen hämnd och försoning, kan man förlåta, förmår man att vända andra kinden till, kan man bli förlåten?
Filmen bjuder på ett fantastiskt skådespeleri, Persbrandt är mycket övertygande i sin roll, liksom de två pojkarna i filmen som spelar otroligt bra!
Den är gripande rakt igenom och framkallar oroligt starka känslor inom en. Ingen kan gå oberörd från den här filmen. SE DEN!!!

3 kommentarer:

Pumita sa...

Jag gillar ju inte MP men han var grymt bra i Maria Larssons eviga ögonblick. Och så har jag ju sett både Efter bröllopet och Things We Lost in the Fire, båda mycket bra... så det är klart jag måste se Hämnden.
Har du förresten sett The last king of Scottland? Kan varmt rekommendera om du inte har.

Ninnie sa...

Pumita; Jaa, den har jag sett. Mycket bra! Tål nog att ses om...

Freedomtravel sa...

Tack för tipset! Låterom en film värd att se!