måndag 7 februari 2011

En film till! Jo, för söndagar är ju biodagar för mig...Den franska filmen White Material
verkade vara en bra tyckte jag efter att ha sett trailern för filmen, och läst vad den handlar om. Men jag blev ganska besviken. Trots bra skådespelare och ett intressant ämne lyckades den inte riktigt beröra en, det saknades något.
Filmen handlar om en vit kvinna (Isabelle Huppert) som drivet ett kaffeplantage som varit i familjens ägo i många år. Trots att det är inbördeskrig och livsfarligt att vara där vägrar hon att ge sig av.
Jag tyckte att filmen var väldigt rörig, man fick inte lära känna karaktärerna ordentligt, eller veta vad som egentligen hände, vad filmen ville förmedla.
Det borde blivit en bra film av denna historia, men det blev det inte tycker jag.

2 kommentarer:

Pumita sa...

Isabelle Huppert spelade visserligen rätt bra men iö var filmen värdelös. Jag blev grymt besviken för den kunde ha blivit så mycket bättre, precis som du skriver. Har för mig att den fick en 2:a av mig (av 5 möjliga).

Freedomtravel sa...

Kan hålla med. Det var en intressant miljö och spännande stämning som grep tag i en, och sen föll det lite och hände inte så mycket mer... Händer ibland. Bättre filmer som utspelar sig i Afrika tycker jag är Hotel Rwanda och Blood Diamond till exempel.