måndag 25 augusti 2008

Ja, den var bra den här filmen; Things We Lost in the Fire.
Audrey Burkes liv krossas av hennes makes plötsliga död. I sin sorg vänder hon sig till makens bästa vän som han känt sedan de var små, Jerry Sunborne, en före detta advokat som nu är på gränsen till att gå ner sig totalt i ett gravt drogmissbruk.
Tillsammans försöker de att reparera sina liv. I filmen finns också två barn, 6 och 10 år, som förlorat sin pappa.
Detta var en mycket välgjord film om sorg och saknad. Mycket bra rollprestationer av Halle Berry som Audrey Burke, och helt enkelt lysande bra av Benicio del Toro som den neddrogande Jerry! Jag var också mycket imponerad av de två barnskådespelarna i filmen, kort sagt en mycket bra film som verkligen griper tag i en.

I lördags såg jag en annan film hemma i TV-soffan, som också var bra och sevärd, men som ändå inte riktigt kunde gripa tag i mej; Pans Labyrint.
Detta är en film som både är en saga/fantasyhistoria och en verklig historia. Den utspelar i tiden för det spanska inbördeskriget. Spanien styrs av fascisterna, men en grupp motståndsmän kämpar vidare och har sin bas i skogen. Den lilla flickan Ofelia, som har huvudrollen i filmen, flyr från den mycket våldsamma verkligheten till en fantasivärld som hon är minst lika våldsam. I verkligheten har hon en styvfar som är allt annat än godhjärtad, liksom hon i fantasivärlden stöter på onda monster och otäcka varelser.
Det är en spännande historia, och filmen har ett fantastiskt ljud som gör mycket för helhetsintrycket. Men - som sagt- denna filmen kunde inte riktigt gipa tag i mej. Kanske för att det var en så underlig blandning av fantasi och verklighet.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Tack för bra biotips! Imorgon ska jag äntligen se Mamma Mia annars blir det ganska sällan som jag går på bio. Jag såg att du gillade den också...
Må så gott! Kram Ninni

hugan sa...

Det lät som en film för mej, den där första! Fördomsfullt eller ej, undrar just om de blir ett par i slutet...? Säg inget, jag får kolla in den :)