måndag 4 februari 2008

Två filmer har jag sett den senaste veckan.
Förra lördagen såg jag äntligen Arn tempelriddaren och jag tyckte inte den var så dålig som jag hört att den skulle vara. Filmen är värd att ses tycker jag, kanhända lite för långsam emellanåt, men vackert filmad. En riktig hjältesaga med krig och intriger, vänskap och förräderi och därtill en vacker kärlekshistoria. Det var bra att en ny och oetablerad skådespelare, Joakim Nätterqvist, hade huvudrollen som Arn tycker jag. Däremot var jag inte så imponerad av de välkända skådespelarna Stellan Skarsgård och Michael Nyqvist. När de kom in i filmen kändes det lite som "jaha, där var han, ja". Bibi Andersson och Sven-Bertil Taube gjorde bättre ifrån sej, speciellt Taube som ärkebiskopen. Del två av filmen ska ha premiär till jul -08, den kommer jag också att se!

Igår såg jag en film som är helt annorlunda än föregående film; This is England.
Det här är en fantastisk film! Underhållande, rörande, viktig, charmig, gripande. Filmen utspelas 1983, och handlar om den 12-årige Shaun som blir kompis med att gäng äldre killar och tjejer som är "skinheads". Det är ett glatt kompisgäng som hittar på skoj saker och har kul tillsammans. Här får han sina första riktiga vänner. Efter att tag börjar en del problem, i och med att ett skinnhuvud med uttalat
rasistiska åsikter kommer in i gänget.
Det här var en jättebra film, och jag var mycket imponerad av huvudrollsinnehavaren, Thomas Turgoose, som gjorde en oförglömlig roll som Shaun, trots sin låga ålder och med tanke på att han inte hade någon skådespelarerfarenhet sedan tidigare.

Se den om du inte gjort det!!!

3 kommentarer:

Miss Marie sa...

jag tyckte också att arn var bättre än det rykte den har! jag hade dock problem med berättarrösten i inledningen, han lät ju som bamse! :)

this is england har jag inte sett, men den står på min lista! :)

Rajson sa...

Tyckte ung som du om Arn. Det var ett "måste" här hemma i julas. Var ju delvis inspelat i hemma trakten.
Har bara läst bra recentioner om This is England-ska försöka se den.Ytterligare en anledning till att våldgästa "Göteborgsdottern"!

Anonym sa...

Jag vill se Arn och blir så glad att inte ni också ger den dålig kritik, jag tror det är en film i min smak!