tisdag 10 november 2009

Nu står det på plats, vårt nya hus!

Den här bilden tog jag i söndags. Nu ligger det tegelpannor på taket, och inuti håller snickarna på och jobbar för fullt. I början på nästa år ska det vara klart för inflyttning.


Jag läste ut en bok igår, Guldpilen av den amerikanske författaren Harry Bernstein.
Harry Bernstein debuterade som författare när han var 96 (!) år gammal. Detta är en självbiografisk bok, där Harry Bernstein berättar om sin hustru Ruby, och deras långa och lyckliga äktenskap. När de båda vara strax över 90 år gamla så dog Ruby i leukemi. Genom att skriva om sina barndomsminnen från sin uppväxt i England fick Bernstein något att sysselsätta sig med, under tiden efter hustruns död. Han sörjde sin hustru oerhört djupt och tyckte att hans eget liv också var slut. Men skrivandet blev ett sätt för Bernstein att bearbeta sorgen. Harry Bernstein hade under hela sitt liv en dröm om att lyckas som författare, men först nu, vid 96 års ålder lyckades han alltså få sin första bok utgiven.

Harry Bernstein har skrivit tre böcker om sitt nästan 100 år långa liv, varav Guldpilen är den sista. Varvat med berättelsen om ett långt och lyckligt äktenskap, berättar Harry om sina upplevelser av att bli gammal och skröplig i kroppen och beroende av hjälp för att klara det dagliga livet, samtidigt som sinnet fortfarande är ungt.

Det är en mycket varm och berörande berättelse, och jag måste läsa de två föregående böckerna också!

5 kommentarer:

Marie sa...

Så spännande att se huset.

Det är aldrig försent att uppleva sin dröm.

Kram

Rajson sa...

Måste vara allas dröm att få bygga ett hus som man vill.
Jag tyckte det var lyxigt när vi köpte vå 70-tals hus och blåste ut hela orginal inredningen och gjorde om allt inne i huset. Klart det hade varit ännu trevligare och planera det från början!
Boken och författaren verkar spännande!Tack för tipset!

Malin sa...

Wow vad kul med huset, Grattis!!!!!!!

Miss Marie sa...

Spännande med huset! Det ser ut att bli fint!

Tack för tipset om boken, den ska jag kolla upp!

Ninni sa...

Vad spännande att få bygga ett eget hus alldeles som man vill ha det! Hoppas du visar lite mera längre fram...
Tack för tipset om boken. Tänk att debutera som författare när man är 96 år! Fantastiskt tycker jag.
Må så gott!
Kram Ninni