måndag 23 juni 2008

Tillbaka till verkligheten igen efter en sagolikt skön semestervecka i Nerja, 5 mil öster om Malaga i Andalusien, södra Spanien. Det var inte särskilt roligt att gå till jobbet idag, för att ha semester är ju sååå mycket skönare än att jobba! Och att befinna sig i 30-gradig värme och sol från en molnfri himmel är såååå mycket skönare än att småfrysa i 11-gradig värme (kyla?), blåst och regn. Nåja, det är bara två ynka veckor innan jag får fyra semesterveckor till, alltid en tröst. Och hoppet om att sommaren kommer att bjuda på lite mer sol och värme har jag kvar! (För inte kan det väl bli en lika kall o regning sommar igen, som vi hade förra året?!? Nää!)Tillbaka till Nerja då:

Vi bodde så vackert, högt upp på bergssluttningen ner mot staden och havet, i en semesterby som var översållad med grönska och blommor. Helt otrolig blomprakt! Och så de vitkalkade husen, med de tegelröda taken, den blå blå himlen och det glittrande havet i fjärran.
Här är utsikten från "vårt" hus, vi hade en liten trädgård framför huset, och en stor altan eller terass att sitta på.
Här är trappan upp till huset, vackert med kakelplattorna på trappstegen. Många av husen i Nerja hade kakel runt dörrar, på nedre delen av husfasaderna, både på och under balkonger, m.m.
Det är kanske något som är vanligt i södra Spanien, för mej såg det ut som inspiration från Marocko och norra Afrika.

Nerja var en trevlig liten stad, inte full av höga hotellkomplex som i andra städer på solkusten. De allra flesta hus var inte högre än tre våningar, och så gott som alla hus var vita. Staden ligger vid foten av bergskedjan Sierra Almijara, med höga blånande toppar i fjärran. Det Nerja stad är mest berömt för är Balcon de Europa, en kort palmkantad strandpromenad med små badvikar nedanför, och med en hänförande utsikt över hela kusten. Här var det fullt av folk på kvällarna som strosade runt och njöt av den sköna kvällsluften, tittade på utsikten eller på något uppträdande på torget framför kyrkan som låg strax intill.

Balcón de Europa på kvällen, in mot staden, och på dagen, ut mot havet.
I Nerjas centrum var gatorna trånga och slingrade, de första dagarna gick vi alltid vilse....Gatstenarna var så här fina: Tänk vilket arbete, att lägga ett sånt mönster i långa banor...!

Runt stan fanns flera badvikar att välja på, både små, större och ännu lite större. Den strand vi föredrog var den allra största, Burriana stranden. Här fanns gott om plats, och ett underbart kristallklart vatten att bada i! Härligt.....










På den här stranden fanns ett stort utbud av restauranger om man blev hungrig. Och det blev man, för på flera av dem grillades färsk fisk över öppen eld, och paella tillagades i stora grytor. Det doftade sååå gott!!!
Vi hade en stor pool att bada i också, i området där vi bodde. Ungdomarna gillade att bada här, själv föredrar jag havet, det är underbart att bada i saltvatten tycker jag! Och alldeles särskilt om det inte finns några maneter eller tång och sånt i, (som på västkusten i Sverige...)och att vattnet håller en lagom temperatur att bada i, d.v.s. 20 grader eller mer!Så här såg poolen och området runt den ut;
Förutom att bada, äta gott, njuta av blomprakten och strosa på stan så gjorde vi några utflykter med, bl.a. till Gibraltar, Nerjas grottor och den lilla bergsbyn Frigiliana, men det kommer jag att berätta mer om en annan gång.
Nu måste jag ju kika runt lite hos er andra också!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad mysigt ni har haft det. Gissa om det pirrar till i min "restarm"!?
Såå glad jag är att jag har en resa att se fram emot i höst!
Trevligt resereportage, verkar vara ett trevligt ställe!

Rajson sa...

Vilket härligt ställe ni har varit på medan vi andra har huttrat i vinden!
Jag hoppas också på sol om ett par veckor.Det blir inget utomlandssemester i år.Vi får försöka använda stugan i sommar lite mer.Frösakull är härligt om solen vill visa sig!
Bit ihop och jobba på,det går fort!

Sanna sa...

Verkar ha varit hur skönt som helst *avis*

Desiree sa...

Vilken härlig semester. Du verkar ha haft det riktig toppen och det är ju så det ska vara. Många jättefina bilder. Hyrde ni hus där nere alltså? Vilket mysigt ställe det verkar vara. Dit skulle jag gärna kunna tänka mig att åka någon dag. Jag förstår att det känns segt att gå till jobbet idag. Du får se fram emot mer ledighet om två veckor och hoppas att det blir riktigt fint väder då.

Fröken Anki sa...

Ni ser ut att ha haft en jättehärlig semester. Fina bilder! Ser så skönt ut med allt det blåa i vatten och på himmel.

Pumita sa...

Åh, vilken härlig semester ni måste haft! Bilderna är helt underbara. :) Önskar dig en fortsatt trevlig och solig sommar! :)

Miss Marie sa...

åh, det därs er riktigt mysigt ut! hoppades ni hade det bra! =)

Anonym sa...

Det ser verkligen underbart ut.