tisdag 29 april 2008

STRESS....
Det har varit så mycket på sistone, mycket på jobbet med hög närvaro i barngruppen samtidigt som det varit mycket personalfrånvaro, och så projekt, nätverksgrupper, utvecklingssamtal, "webredaktörande", kvällskonferenser....Roliga och inspirerande saker, javisst, men just nu känns det som om det är lite för mycket på en gång.
Jag brukar inte bli stressad, är ganska lugn av mej, men nu känns det som om jag ryckts med i stressen. Har inte tid att ta det lugnt, alltid är det nåt som ska göras.

Det känns som att jag jobbar alldeles för mycket, och det tror jag är lätt att känna om man jobbar heltid. Det finns inte mycket av varken tid eller ork kvar när arbetsdagen är slut. Därför blir det mycket "måsten" på helgen, städa, tvätta, handla, ja, allt det där man måste för att hushållet ska fungera. Sen finns inte mycket tid kvar att "göra ingenting" och ta det lugnt, tyvärr.

Dessutom tycker jag att men ständigt har högre o högre krav på sej, man ska vara aktiv och intresserad, lära sig nytt, hänga med, utvecklas, bli bättre o bättre. Och visst, det är klart man ska, det är ju det som är roligt med jobbet, att få nya utmaningar och utvecklas. Men ibland tycker jag att det blir för mycket, man "jagar" liksom ständigt. Är aldrig nöjd.

Men nu är det snart långhelg iallafall, med ingenting alls inplanerat så det kanske kan bli tid för lite lugn och ro hemma...Eller att åka iväg på en tur någonstans, koppla bort vardagen en stund. Det är också skönt.

Härligt och glädjande är att VÅREN rusar fram med stormsteg! Tulpaneroch pärlhyacinter lyser upp i rabatten. Och ett hav av förgätmigej breder ut sej...


4 kommentarer:

hugan sa...

Ja passa nu på att vara bara ledig och njuta av våren!! Inga måsten på en långhelg inte! Trevlig helg!

Rajson sa...

Våren är den absolut stressigaste tiden.Man vill så mycket, men man får välja bort även roliga saker för att orka med.
Det gäller att liva i nuet och ta en sak i taget.
Lättare sagt än gjort!
Ha en härlig helg!

Desiree sa...

Skönt att du får långhelg så att du kan få vila lite och pusta ut. Det kan behövas mellan varven. Ibland kan livet lätt bli likt ett hamsterhjul där man känner att man bara springer dagarna i ända. Tyvärr är det ju svårt att hoppa av. Man får försöka priotiera så gott det går men det är inte lätt alla gånger. Passa på att njuta nu under helgen och inte plannera in en massa.

Miss Marie sa...

Ja, det är svårt att få en bra balans i livet, särskilt om du gillar ditt jobb. Det är lätt att ta på sig för mycket då. Hoppas att du får en fin helg som du kan njuta av riktigt ordentligt!