söndag 7 april 2013

Solen skiner och våren är på väg, det känns bra! 
Jag har tillbringat helgen med barn och lilla barnbarnet, så mysigt. 

Idag blir det lite filmtips! Jag har sett flera bra filmer på sistone. 
Spännande, underhållande och sevärd är t.ex. Quentin Tarantinos film 
Django Unchained
 med bra spel av bl.a. Leonardo di Caprio. Om man gillar Tarantinos filmer, så ska man ju absolut se denna också! HÄR kan du läsa mer om den filmen. 

Den franska filmen 
Rust and Bone 
är en helt annan typ av film, en film som jag verkligen kan rekommendera att se! Den här filmen har fått många bra recensioner och också blivit nominerad till många priser. Det är en mycket berörande och känsloladdad film, som väcker många tankar och känslor. Den handlar om den ensamstående pappan Ali och hans femåriga son. Ali är hemlös och utan arbete, och flyttar hem till sin syster som bor i södra Frankrike där han får jobb som väktare. Han  träffar Stephanie, en tuff tjej som arbetar med att dressera späckhuggare på ett vattenland/nöjespark. Så råkar Stephanie råkar ut för en olycka på sitt arbete som gör att hon förlorar sina ben.
Filmen är realistisk och brutal, känslorna som skíldras kryper verkligen in under huden på en och man får nästan en känsla av att det är en dokumentär man ser på. Fantastiska skådespelar insatser, också av den lille pojken som spelar Alis son Sam.
 Mycket sevärd!! 

3 kommentarer:

Pumita sa...

Rust and Bone har jag länge haft på önskelistan... syrran såg den och var helt betagen! Jag har den hemma men idag blir det action (kors i taket!) med Ryan Gosling. Filmen heter Drive.

SoF sa...

Tack för tipsen Ninnie - vet sedan tidigare att vi brukar ha samma filmsmak.
Django Unchained känner jag till och har tänkt att se, men den andra har jag inte läst något om.
Kan nog vara nåt...

Solskenshälsningar!

Pumita sa...

Drive är bara skräp... trots fina recensioner. Eller inte en film för mig iaf. :)