torsdag 7 februari 2013

Oj, vad dagarna går!
 Inte är det tätt mellan inläggen här inte..
Men idag vill jag berätta om en bok jag nyss läste ut.
Bara vara Martha 
av Ulrika Jonsson. 
Ni vet den kända Ulrika som bor i England sen många år, jobbade på Tv där, och hade ett förhållande med fotbollstränaren Svennis.
Det här är hennes debutroman, och jag tyckte mycket om den här boken. Ja, eller till en början gjorde jag inte det, men boken växte mer och mer. 
Boken handlar om Martha, vars make plöstligt dör en morgon på bussen på väg till sitt jobb.
Det är en varm och känslosam historia om att hitta sig själv som vuxen, finna nya vägar och försonas med det förflutna när livet plötsligt tar en annan vändning. 
Läsvärd!
Så här beskrivs bokens handling på baksidestexten:
När Marthas make Austin plötsligt dör en morgon på en buss är det som om hennes eget liv också stannar upp. Men egentligen har hon stått stilla i fyrtio år, instängd i ett känslokallt äktenskap. Det konstiga är att fastän hindret är borta känner sig Martha fortfarande fångad. 
Hennes döttrar är en gåta - den ena taggig och kontrollerande som sin far, den andra känslig och ruvande på en stor hemlighet - och de har svårt att nå varandra. Vänner är sällsynta eftersom Austin inte var intresserad av att ha människor nära. Hur ska en änka hitta sig själv när hon är ensam och osäker på sin plats i tillvaron?
Så dyker Gianni upp, den vänlige mannen som råkade sitta brevid Austin i bussen när han föll ihop och dog. Och den nyfikna grannen Dorothy vägrar låta henne vara ifred.Dessa två blir viktiga för Marthas återinträde i det verkliga livet och de lär henne livets goda, att unna sig saker och inte bara göra sin plikt. Men för att kunna gå vidare måste hon göra upp med sitt förflutna. Varför har hon fogat sig i alla dessa år och känt att hon står i tacksamhetsskuld till Austin? Sanningen ska fram, även om den får förödande konsekvenser för Martha och hennes döttrar.

1 kommentar:

Miss Marie sa...

Visste inte att hon skrivit en bok! Den ska jag kolla upp, tack för tipset! :)