måndag 30 januari 2012

Jag såg en så bra film. 
Nawals hemlighet.

En mycket stark film, som berör djupt. Det är inte ofta man går ut från en film och känner sig helt omskakad, och så upprörd över världen och mänskligheten. 

 Nawals hemlighet är en film om en kvinna som flytt från ett land i mellanöstern med sina barn, Jeanne och Simon som är tvillingar. När Nawal blir sjuk och går bort så får syskonen veta att de har en bror och en far förmodligen i livet i Nawals hemland. Mamman ber i sitt testamente barnen att söka upp dessa, och lämna dem var sitt brev från henne.

Den här filmen berör på alla plan, och när jag satt där i biosalongen kändes det ett tag som att jag inte ville se mer, det är så brutalt, så..."på riktigt". Ändå lyckas regissören av filmen ändå att skapa balans, det är brutalt-men ändå så äkta. Trots att det är mycket våld med i filmen så är det inte vare sig förskönat eller  överdrivet.

Men det här är faktiskt en film som alla borde se, alla vi som är så otroligt lycklig lottade att vi inte varit med om och vet vad det innebär att leva med  krig, fattigdom, misär, våldsamhet och hat.
Det är film som man absolut inte blir glad av, men som är en mycket stark och viktig film om en familjetragedi. 
Se den!

Här är ett litet klipp från filmen:

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Tack för tips! Blir nyfiken!

Lottas Fotografi sa...

Tack för filmtipset! Det lät gripande och sevärt.
Kram Lotta

Pumita sa...

Jag har verkligen höga förväntningar på den här filmen. Har hört så mycket gott om den. Två före mig i kön så snart är det min tur. :)