lördag 31 juli 2010

Veckans Fönster

-SYMMETRISK-

Det här huset med de symmetriskt placerade runda fönstren längst upp hittade jag en dag nu i somras när jag var inne i stan. Tänk att jag gått förbi det här huset många, många gånger och aldrig lagt märke till de där fönstren. Man tittar inte så noga när man är i kända trakter, visst är det så?

Fler fönster ser du HÄR.

Idag har det slutat regna, och vi ska åka ut på en liten utflykt i Skaraborgtrakterna.

7 kommentarer:

Ninni sa...

Undrar just om det finns något rum bakom de där runda fönstren...Visst vore det en dröm att ha sitt sovrum där uppe under taket. Vilken utsikt!
Visst blir man hemmablind. Jag älskar att ströva omkring i den här stan som är min nya bostadsort. Visserligen bara en par mil från min gamla stad så jag har ju varit här massor av gånger tidigare för att uträtta ärenden och framförallt för att arbeta. Men när man bor här har man mera tid att bara gå omkring.
Ha en skön helg!
Kram Ninni

Cecilia Artista sa...

Vackert hus med många fina symmetriska fönster!

Ofta när man går i en stad så tittar man mest rakt fram eller ner och mindre sällan uppåt och missar på så sätt en massa fina husfasader.

Pumita sa...

Vilket underbart hus! Stora fina fönster och mycket ljus inne säkert. Skulle också kunna tänka mig att ha mitt sovrum här. Visst borde man vara turist i sin stad oftare!

Susanne sa...

Jag tror det finns en stor sal innanför de runda fönstren, lite längre in. I salen anordnas säkert dans till levande musik och när någon blir trött på att dansa går h*n ut mot fönstren och ställer sig att beskåda gatan nedanför. Visst måste det vara så? :)

Väldigt vackra fönster.

Marie sa...

Tänk så ofta vi borde lyfta upp blicken...för precis som du skriver, vi missar så mycket. Hoppas du har haft en härlig utflyktsdag i Skaraborgstraktenerna...innan jag flyttade till Norge, så bodde jag i Hjo...så skaraborgstrakterna känns lite hemma. Kram

larans sa...

De tre ovala fönsterna i tornrummet är som tre prickar över i:na i de rutformade fönsterstaplarna. Härlig symmetri och bildspråk i den här bilden.

Mona sa...

Så vackert. Det är säkert ljust och fint och vackert på insidan också. Det är väldigt bra att gå med kameran. Man upptäcker så mycket som man annars bara gått förbi tusentals gånger utan att lägga märka till.