torsdag 5 mars 2009

Onsdagens ordlösa bild är ifrån Gibraltar, längst ner i södra Spanien. Jag var här i juni 08 på besök.
Bergen man ser i bakgrunden är Marocko, på andra sidan Gibraltarsundet.
Gibraltar är ett litet brittiskt territorium, som domineras av den ca 500 m höga kalkstensklippan som syns vida omkring. På klippan lever de enda vilda aporna i Europa, makaker. Man kan åka linbana upp till klippans topp, ( eller gå, om man lider av höjdskräck) och se på den fantastiska utsikten och titta närmare på aporna. De kan bli väldigt närgångna...! Gibraltar Town är som ett litet England i miniatyr, en ganska mysig liten stad omgiven av havet och den mäktiga klippan.

3 kommentarer:

Pumita sa...

Helt underbara bilder! Jag har bara hört talas om alla aporna i Gibraltar (har inte varit där) och blev full i skratt när jag såg "hans majestät" sitta där. ;D

Thérèse sa...

Helt underbara bilder. Jag var i Gibraltar i tre dagar för ca 7 år sen. Tre dagar är ganska lång tid att vara där... även om jag tyckte det var jättefint och utsikten från klippan och aporna är hur häftiga som helst. Jag var också på delfinsafari vilket var jättekul. Vi såg många delfiner och även flygfiskar som hoppade runt båten.

Anonym sa...

Jättefina bilder, klippan ser nästan overklig ut där den reser sig upp mitt i allt. En av mina väninnor förlovade sig där uppe bland de ibland (enligt dem) lite väl framfusiga aporna.

Kram