söndag 29 juni 2008

Igår var vi i Trollhättan hos äldste sonen J o hans flickvän F. Sonen fyller år i dagarna, och vår present till honom var tapeter och uppsättning av dessa. Så detta fixade vi igår! Det var den lilla hallen i lilla lägenheten som skulle få nya tapeter. Det fixar vi på några timmar!...trodde vi ja! J och F hade gjort allt förarbete, spacklat, slipat och målat, så det var bara att tapetsera. Men det visade sig vara lite av ett "pussel-och-pilleri"-arbete. Jo, för den lilla hallen innhåller trots den lilla ytan hela 5 dörrar, och dessutom var väggarna allt annat än raka. Liiite kruxigt i och med att tapetens mönster bestod av rutor, i raka rader...Men, tillslut blev det klart, och jättefint! Måste också visa bild på deras smått antika spis, den är original från när huset byggdes ca 1962-1963. Är den inte fin?! (Fungerar gör den också!)

Efter tapetseringen kom F:s föräldrar och tittade på resultatet, och sen gick vi allihopa och åt en god middag på ett mysigt cafe vid kanalen i Trollhättan. Pastasallad med rökt lax åt jag, det var väldigt gott! Cafeét är inrymt i detta hus, och heter numera Café Strandgatan Bärs och Bulle.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Ja, tänk vad man kan bedra sig när det gäller tidsuppskattning! Det tar alltid mycket längre tid än man tror konstig nog...men roligt är det! Vilken bra present!
Kram Ninni

hugan sa...

Verkligen en bra present! o vilket mysigt ställe ni åt på!