söndag 14 juli 2013

Några bilder från Lissabon.
Vi flög hit, och hämtade vår hyrbil från flygplatsen. Sen tillbringade vi tre dagar här.
Vi bodde på ett bra hotell som låg centralt men ändå lite avsides, på en lugn trädkantad gata. Man kunde lätt ta sig in till de centrala delarna av stan till fots-men vi sparade på fötterna lite och köpte metro-kort som även gäller på bussar och spårvagnar.
Lissabon är en stad att bli lätt förälskad i..!
Backar upp och ned, rena kullerstensgator, smala gränder och breda avenyer, vackra hus likväl som många slitna, ruffiga. Avkopplande, svala, gröna parker..
Vi vandrade omkring, hoppade på spårvagnar som tog oss runt i stan -de gamla knarriga vagnarna kämpade på i uppförsbackarna och snek husfasaderna med en hårsmån på sina ställen! 
Vi njöt av den fantastiska utsikten från det mäktiga gamla Castelo De Sao Jorge, vilade fötterna lite i en skuggig park, med gott kaffe och Lissabons goda små bakverk, pasteis de nata. Mmm, så goda!
 De imponerande upptäckaronumentet och Kristusstatyn -Cristo  rei - vid floden Tejos strand såg vi också förstås.
Jag skulle gärna åka tillbaka till Lissabon, det finns så mycket att upptäcka och se, det är en stad som man bara kan strosa runt i och njuta av.
(klicka på bilderna om du vill ta en närmare titt!)

1 kommentar:

Pumita sa...

Mmm, vilka bilder! En del känner jag igen, som Rossio och Cristo Rei (fast jag var aldrig så nära) och vyn över floden t.ex. Den där "kaklade" spårvagnen är häftig. Vid mina besök har de bara haft gula. :)