måndag 19 mars 2012

I lördags blev det först middag på spansk restaurang- grillspett med tonfisk, lax och räkor och till det grillade grönsaker och klyftpotatis och en god sås-mmm, va gott! Sen biobesök:
The Descendants
med George Clooney.
En film som jag tyckte om! Jag hade inga förväntningar alls på filmen, hade inte hört eller läst någonting om den innan, visst är det underbart att se en film man inte vet något om?
The Descendants är en välgjord och välspelad film, som lyckas med den svåra balansgång det är att blanda tragik och humor till en allt igenom härlig film som man inte kan annat än tycka om.
Clooney spelar en gift  man i karriären. Hans fru råkar ut för en båtolycka, och hamnar i koma. Nu måste han själv ta hand om sina båda döttrar, 7 och 17 år, som han knappt känner, samtidigt som han ska ta hand om försäljningen av släktens stora ägor på Hawaii (där filmen utspelar sig), och sörja sin fru som ligger på sin dödsbädd...
Det är en  väldigt sorglig historia, men den berättas med charm, värme och lagom dos av humor, och blir aldrig för tårdrypande eller sentimental.
Jag kan rekommendera att se den!
Och....
... Oj, vad sugen jag blir på att åka till Hawaii! Filmen utspelar sig på vardagligt Hawaii-inte de vanliga semesterbilderna med surfare och glittrande stränder. Man får istället se regn och grådagar, i ett alldeles fantastiskt vackert landskap.
HÄR kan du läsa mer om filmen.

3 kommentarer:

Rajson sa...

Stora dottern såg den någon vecka sedan. Även hon gillade den mycket.
Ska ses!

Freedomtravel sa...

Vi såg den också häromdan. Gillade den!

Poppins sa...

Tack för tipset! Det är alltid bra med idéer till bra filmer.
kramar från Poppins