måndag 4 april 2011

Några ord om två lästa böcker; På andra sidan solen av Maria Ernestam

och Vad som än händer av Kristin Hannah. Jag har läst flera böcker av Maria Ernestam och tyckt bra om de flesta. Den här boken gjorde mig dock lite besviken, den kommer inte riktigt upp i samma klass som några av dem jag tidigare läst av henne. Boken har två parallella historier, en i nutid om ett äktenskap i kris, den andra om en missonärskvinnas upplevelser i Kina. Båda historierna var bra, men jag kunde inte riktigt knyta ihop de två berättelserna till varandra, det blev mest bara förvirrande. Det är inte en dålig bok, men inte direkt en bok som jag rekommenderar eller en bok jag lägger på minnet... HÄR kan du läsa mer om handlingen.
Nästa bok läste jag i ett svep under de dagar som jag var hemma och sjuk förra veckan. Vad som än händer är enkel men oerhört fängslande. Absolut ingen någon litterär pärla, men en bra, lättläst bladvändare, en härlig ”följa genom livet”-bok som passar utmärkt att läsa och svepas med i när man ligger trött och sjuk hemma i soffan....HÄR står det lite mer om bokens handling.

1 kommentar:

Susanne sa...

Håller absolut med dig om "På andra sidan solen". Jag fick den förra året av Akademibokhandeln för att recensera den och skrev nog något liknande. Har också läst andra böcker av Maria Ernestam och speciellt "Busters öron" gillade jag, men denna var inte alls i närheten av den läsupplevelsen jag fick av "Busters öron". Fick en känsla av att "På andra sidan solen" rafsats ihop på en kafferast.