fredag 26 augusti 2011

-BORTGLÖMT-

Här är mitt bidrag (som blev ett helt hus med fönster i) till veckans fönster-bortglömt. När vi i somras körde runt på Siciliens landsbygd genom flera små städer och byar såg man överallt dessa till synes bortglömda hus. Fler fönster att kika på finns HÄR!

Bortglömd kan man ju tro att den här bloggen är också. Men det är den inte. Jag jobbar för fullt och har inte så mycket tid att sitta vid datorn som jag ville.... Idag var jag dessutom tvungen att jobba lite längre, då ett barn inte blev hämtat p.g.a. missförstånd om vem som skulle hämta den lille pojken. Men tillslut kom hans farmor och hämtade honom. Vilken lycka!

Sen lyxade vi till det och gick ut och åt middag på restaurang i stället för att handla och laga mat. Mums!

söndag 21 augusti 2011

Sommarläsning. Det blev några böcker lästa i sommar, både några som var mycket bra och några mindre bra.

Häromdagen läste jag ut en av de bättre, Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger. En underbar bok i samma anda som hennes bok Själens osaliga längtan som jag älskade. Den här var inte riktigt lika bra, men bra nära...En mycket vacker historia, om kärlek och om längtan. Det är en mycket märklig historia om en man som reser i tiden, men trots det otroliga i detta så är boken skriven på ett helt trovärdigt sätt. Den här boken är ljuvlig, den är magisk, en bok som man inte vill ska ta slut! Boken har filmats, och jag vill gärna se filmen också. Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie är en bok som fått mycket bra recensioner. Men jag gillade inte den här boken alls. Den är alldeles för tragisk och brutal. Jag tycker heller inte om författarinnans sätt att skriva, tycker att det känns platt och enkelt. Nej, den här boken berörde mig faktiskt inte så som jag hade förväntat mig. Inger Frimansson är en mästare på att skriva psykologiska rysare. Råttfångerskan är inget undantag. Den här boken kan man inte lägga ifrån sig, det är en riktig sträckläsningsbok. En psykologisk spänningroman om relationer. Läsvärd! En annan bok som höjts till skyarna är Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Jag hade förstås höga förväntningar, men tyvärr blev jag besviken. Jag kan inte riktigt förstå bokens storhet, jag blir mest irriterad på huvudpersonerna (portvakterskan Renée) som jag tycker är kall och känslolös och ser ner på andra, och bokens andra huvudperson (tonårsflickan Paloma) känns inte ens trovärdig. Det här störde mig mycket, desutom tycker jag att boken hade alldeles för mycket av filosoferande monologer och en lite för tunn handling. Slutet var också lite av en besvikelse... Men Barbery har ändå ett härligt språk att skriva på som verkligen fångar mig, och det är detta som gör att jag trots allt läser ut den här boken under parasollet vid poolen på hotellet på Sicilien.....

torsdag 18 augusti 2011

TAORMINA,
Sicilien
Många turister, men ack en sån vacker stad! Den grekiska teatern, byggd på 200-talet f.Kr.


...och så Etna där i fjärran....

fredag 12 augusti 2011

Veckans Fönster

-GRÖNT-Mitt gröna fönster finns i den vackra staden Taormina på Sicilien.

tisdag 9 augusti 2011

Full fart på vardagen igen, dagarna flyger förbi...
Jag var ute och sprang en runda nu i kväll. Luften syremättad och sval, skogen doftade fukt och mossa...och det gick så bra att springa idag, efter flera motiga pass den sisat tiden. Så härligt! Mina fötter flög fram över marken... Lycklig över att känna mig stark och pigg, själen får ro, orostankar och bekymmer löses upp...så härligt!
I öronen Heather Nova:

tisdag 2 augusti 2011

Fönstret jag visade i VECKANS FÖNSTER i fredags är från ett hus i den lilla, lilla medeltida bergsbyn Castelmola på Sicilien.
Castelmola klänger sig fast högst uppe på en klippa bakom Taormina,529 m över havet.

Här på de vindlande smala gatorna var det underbart att ströva omkring.

Vi var hungriga och hittade en liten pizzeria på ett torg med en fantastisk utsikt, Ciccinos Pizzeria.

De enkla borden med klappstolar i olika färger till var placerade ute på torget med den andlöst vackra utsikten över bergen, havet och så Etna där i fjärran.

Ciccino själv satt på en pall och spelade gitarr och sjöng traditonella italienska sånger för sina gäster.

Mörkret sänkte sig och stjärnorna tändes på himlen medan vi åt ljuvligt god mozzarella med saftiga, söta tomater, smaskiga pizzor och så världens godaste Tiramisu-tårta. Mmm, det var nästan magiskt....